Predavanje vezano uz projekt "Budi svoj" - Dječji vrtić Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

Još jedno u nizu od predviđenih predavanja vezano uz projekt "Budi svoj" održano je danas na nivou cijelog vrtića, za roditelje svih odgojno-obrazovnih skupina.


I ovaj put, predavanju je nazočio jako mali broj roditelja.


Tema na koju se Prim. dr. sc. Marija Kudumija Slijepčević, prof. v. š. (spec.psihijatrije, subspec.forenzičke psihijatrije) osvrnula, bila je sve veći utjecaj ekrana na djecu i njihov razvoj te utjecaj ekrana na obiteljski i društveni život. Dotakli smo se i teme o kojoj smo više mogli čuti na prošlom predavanju, a odnosi se na privrženost djece. Na ovakvim predavanjima svakako je važno i dobro sudjelovati, čemu može posvjedočiti manji broj roditelja koji su sudjelovali, uz djelatnike vrtića koji su također sudjelovali. Ovo je projekt kojem smo se priključili još u prošloj pedagoškoj godini, a koja obrađuje teme koje bi posebno mogle biti zanimljive roditeljima, odnosno mladim obiteljima.


Projekt "Budi svoj" preventivni je program čije su aktivnosti usmjerene na zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti. Pokrenuli su ga stručnjaci Odjela za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko - bilogorske županije u suradnji sa partnerskim udrugama i stručnim suradnicima predavačima. Kontinuirano se provodi u svim odgojno-obrazovnim ustanovama Bjelovarsko - bilogorske županije pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i uz podršku Bjelovarsko - bilogorske županije.    


 
Natrag
scroll to top