Spremnici za odvojeno sakupljanje otpada - Dječji vrtić Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

Općina Veliko Trojstvo posvećuje posebnu pažnju pravilnom gospodarenju otpadom na svom administrativnom području, te je stoga s ciljem utjecanja na najmlađe stanovnike da pravilno razvrstavaju otpad, uspješno prijavila projekt "Nabava komunalne opreme za odvojeno prikupljanje otpada u edukativne svrhe" na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Prihvatljivi i opravdani troškovi su oni koji se odnose na nabavu komunalne opreme: spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u edukativne svrhe namijenjenih djeci predškolskog i školskog uzrasta, koji su ovih dana stigli u Općinu Veliko Trojstvo.


Vrijednost ovog projekta iznosi 32.968,75 kuna, a provodi se uz neposredno sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Spremnici su od strane Općine predani na korištenje Dječjem vrtiću, ali i Osnovnoj školi Veliko Trojstvo, te se nalaze u vanjskim dvorišnim prostorima Vrtića i Osnovne škole. Danas su djeca našeg Vrtića, zajedno sa svojim odgojiteljicama sa zanimanjem proučili i prvi puta koristili spremnike za odvajanje otpada, koji posebno mame svojim izgledom. Starija odgojno-obrazovna skupina, pod nazivom "Vile i Vedi", bavi se, između ostalog, i brigom za naš planet Zemlju. Svakodnevno brinu da njihova Općina i prostor u kojem borave ostanu čisti. Kako bi očuvali, ne samo zdravlje drugih, već i vlastito zdravlje, izradili su i odijela za "čišćenje". Također, na nivou skupine, osnovali su i malu zadrugu te ju nazvali "Mali čuvari prirode". Niti srednja odgojno-obrazovna skupina, kao niti jaslička, ne zaostaju puno u svojim aktivnostima za velikim prijateljima. Sa aktivnostima vezanima uz brigu za okoliš i odvajanje otpada, sve odgojno-obrazovne skupine nastavit će i dalje, uz podršku okoline u kojoj se nalaze, ali i svojih odgojiteljica koje ulažu velike napore u odgoj i obrazovanje djece koja pohađaju naš Vrtić. 
Natrag
scroll to top