Dječji vrtić Veliko Trojstvo započeo je danas, 22. travnja 2021. godine, sa provođenjem
Dječji vrtić je 22. travnja započeo sa radom - Dječji vrtić Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

Dječji vrtić Veliko Trojstvo započeo je danas, 22. travnja 2021. godine, sa provođenjem programa njege, odgoja i naobrazbe, zdravstvene zaštite i prehrane djece od navršenih godinu dana života do polaska u osnovnu školu, u punom kapacitetu za ukupno 54 djece predškolske dobi.


Program Vrtića odvija se u namjenskoj zgradi, koja je predviđena kao centralni tip Vrtića, a koja je sagrađena u nastavku postojeće osnovne škole, s kojom ju povezuje zajednički hodnik. Vrtić je površine 767,51 m2. Građevinski elementi i materijali usklađeni su s okolinom. Prilikom gradnje objekta velika pažnja posvećivala se prvenstveno sigurnosti djece.


Prema dobnoj strukturi i broju djece oformljene su 3 odgojno - obrazovne skupine:  1. jaslička mješovita skupina naziva „Patuljci“, u kojoj su djeca u dobi od 1. do 3. godine,

  2. srednja mješovita skupina naziva „Pčelice“, u kojoj su djeca u dobi od 3. do 5. godine,

  3. starija mješovita skupina naziva „Vile i Vedi“, u kojoj su djeca u dobi od 5. do 7. godine života.


Program Predškole za djecu pred polazak u osnovnu školu odvija se u prostorijama Osnovne škole Veliko Trojstvo,do 31. svibnja 2021. godine.


Izgradnja i opremanje Dječjeg vrtića Veliko Trojstvo sufinancirani su iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj - EAFRD (Mjera 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, Podmjera 7.4. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, Tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” iz PRRRH).

Natrag
scroll to top